Η Ιστορία της Tupperware

Όλα ξεκίνησαν από έναν άντρα, τον Earl Tupper, με ένα μπωλ - και μια γυναίκα, την Brownie Wise, που είχε ένα όραμα. Τα προϊόντα με το όνομα Tupperware έκαναν την εμφάνιση τους το 1946 στην μεταπολεμική περίοδο και από τότε συνεχίζουν να είναι κοντά μας και να μας κάνουν τη ζωή πιο εύκολη!

Το πρώτο προϊόν που παρουσίασε ο Earl Tupper ήταν το Wonderlier Bowl το οποίο πωλείται ακόμη και σήμερα σε διάφορα χρώματα και μεγέθη. Το Wonderlier Bowl πλεονεκτούσε όλων των άλλων δοχείων για φαγητό αφού ήταν ελαφρύτερο, δεν έσπαγε όπως τα γυάλινα ή τα κεραμικά και κυρίως γιατί συνοδευόταν από ένα υδατοστεγές και αεροστεγές κάλυμμα.

Tupperware Wonderlier Bowl, 2.5 Litres
Tupperware Wonderlier Bowl, 2.5 Lt

Αεροστεγές Κάλυμμα

Το 1946 ο Earl Tupper παρουσιάζει λοιπόν το θρυλικό πλέον αεροστεγές κάλυμμα του. Το αεροστεγές κάλυμμα βοηθούσε το φαγητό να μην ξεραίνεται και να μην χάνει την γεύση και το άρωμα του μέσα στο ψυγείο. Παρά την επανάσταση που έφερνε, το νέο προϊόν δεν είχε ικανοποιητικές πωλήσεις αφού οι καταναλωτές χρειάζονταν μία επίδειξη για να καταλάβουν τις χρήσεις και την λειτουργία του. Επιπλέον, μέχρι εκείνη τη στιγμή τα προϊόντα πωλούνταν αποκλειστικά μέσω παντοπωλείων, γεγονός που δεν βοηθούσε στην διάδοση των προϊόντων.

Οι επιδείξεις κατ΄οίκον

Την απάντηση την βρήκε η Tupperware μέσω της κυρίας Brownie Wise, η οποία παρουσίασε το 1948 έναν εντελώς νέο τρόπο προσέγγισης του καταναλωτή με κατ΄οίκον επιδείξεις Tupperware. Η Brownie είχε εμπειρία σε πωλήσεις κατ' οίκον, και ήταν εκείνη που ουσιαστικά δημιούργησε την καινοτομία των επιδείξεων που θα έβαζε τα Tupperware μέσα σε κάθε σπίτι σε ολόκληρο τον κόσμο. Κατάλαβε ότι οι δυνατότητες των προϊόντων της Tupperware θα γινόντουσαν πιο εύκολα αντιληπτές μέσα από τις επιδείξεις σε σπίτια, όπου τα προϊόντα ουσιαστικά θα διαφημίζονταν από τις ίδιες τις γυναίκες που τα μοιράζονται με την οικογένεια και τους φίλους τους. Έτσι, τον ρόλο των συνεργατών που πραγματοποιούσαν τις κατ΄οίκον επιδείξεις Tupperware (στα αγγλικά "tupperware party") ανέλαβαν κυρίως γυναίκες που ο ρόλος τους στην κοινωνία μέχρι τότε περιοριζόταν στα στενά πλαίσια της οικίας και της οικογένειας τους.

Οι επιδείξεις αυτές αύξησαν θεαματικά τις πωλήσεις αφού ήταν πλέον εύκολο για τον καταναλωτή να αντιληφθεί τα προτερήματα των Tupperware. Ήταν μάλιστα τόσο πετυχημένες που το 1951 η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει τα προϊόντα από τα ράφια των καταστημάτων και από τότε συνεχίζει να τα πουλάει μόνο με κατ΄οίκον επιδείξεις.

Αθάνατα Tupperware

Από τότε πέρασαν 70 περίπου χρόνια, και τα Tupperware παραμένουν επίκαιρα αφού εξελίσσονται και προσαρμόζονται στον τρόπο ζωής αλλά και στις συνήθειες του σύγχρονου καταναλωτή. Παράλληλα, μια και πρόκειται για αθάνατα προϊόντα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ξανά και ξανά, συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος μια και μας αποτρέπουν από τη χρήση πλαστικών δοχείων μιας χρήσης!

Επίσης όλα αυτά τα χρόνια η Tupperware έχει καταφέρει να προσθέσει την δική της πινελιά σε εκατομμύρια νοικοκυριά ανά την υφήλιο. Σίγουρα θα έχετε δει κι εσείς σε κάποιο σπίτι ένα ή περισσότερα δοχεία Tupperware και πιθανόν να έχετε ακούσει πόσο ανθεκτικά είναι. Κι αυτό δεν είναι διαφημιστικό κόλπο, αλλά η αλήθεια. Τα Tupperware κρατάνε μια ζωή, και γι' αυτό πολλές φορές βλέπουμε Tupperware που έδωσαν οι γονείς στα παιδιά τους!

Η Tupperware στην Ελλάδα

Το 1964 η Tupperware έρχεται και στην Ελλάδα. Τρία χρόνια μετά την έλευση της Tupperware στην Ελλάδα, ξεκινάει η λειτουργία του εργοστασίου της Tupperware στη Θήβα.

Σήμερα το εργοστάσιο της Θήβας είναι ένα από τα 4 στην Ευρώπη και με τις υπερσύγχρονες μηχανές του αλλά και το άρτια εξειδικευμένο του προσωπικό παράγει τα ποιοτικά προϊόντα, που απολαμβάνουμε όλοι μας καθημερινώς.

Η Tupperware σήμερα

Όπως τα πρώτα προϊόντα του Earl Tupper φέρανε την επανάσταση στη αποθήκευση, στην συντήρηση και στην προετοιμασία του φαγητού έτσι και τα σημερινά συνεχίζουν να διαμορφώνουν το lifestyle με το μοντέρνο σχεδιασμό τους και τις πρωτοποριακές ιδιότητές τους. Αυτή τη στιγμή η Tupperware βρίσκεται σε 100 χώρες σε όλο το κόσμο προσφέροντας προϊόντα για όλες τις ανάγκες και για κάθε κουλτούρα.

Κάθε 2 δευτερόλεπτα πραγματοποιείται μία επίδειξη Tupperware σε όλο τον κόσμο

Στη σημερινή εποχή των πληροφοριών οι καταναλωτές μπορούν να είναι σίγουροι ότι θα μπορούν να βρούνε τα προϊόντα Tupperware πολύ εύκολα μέσω του πολυπληθούς δικτύου συνεργατών της Tupperware που καλύπτει όλη την Ελλάδα. Επίσης μπορούν να είναι σίγουροι ότι η Tupperware θα συνεχίσει να τους προσφέρει την απαράμιλλη ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών. Η γκάμα των προϊόντων Tupperware μπορεί να καλύψει και τις πιο απαιτητικές ανάγκες των καταναλωτών. Με νέες εφευρέσεις η Tupperware δημιουργεί προϊόντα που αντέχουν από τους -40°C έως τους 230 °C!

Tupperware Ελλάδος και Κύπρου

Με Υπεύθυνες Περιοχών που καλύπτουν όλη την Ελλάδα και 1 Αντιπρόσωπο στη Κύπρο είναι πολύ εύκολο για εσάς να έρθετε σε επαφή με την Tupperware. Το δίκτυο μας με τις εξειδικευμένες Αρχηγούς Ομάδων και Ντήλερ μπορεί να φέρει κατευθείαν στο σπίτι σας, με κατ΄οίκον επιδείξεις, τα ποιοτικά προϊόντα μας. Επίσης η Tupperware προσφέρει την ευκαιρία για εργασία σε όλες τις γυναίκες.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για μία επίδειξη Tupperware, δείτε εδώ.

Αν είστε έτοιμοι να κάνετε παραγγελία, πατήστε το παρακάτω κουμπί!

Παραγγελία Tupperware
Γίνε μέλος της ομάδας μας στο Facebook και μάθε γρήγορα για τις Tupperware προσφορές μας

Tupperware που αγαπήσαμε

Δημοφιλή Tupperware